Els socialdemòcrates consideren necessari dotar de totes les eines possibles perquè els docents puguin fer la seva feina i els infants tinguin la millor experiència educativa

La coalició PS SDP+ modernitzarà els centres escolars. “Hem de canviar la mentalitat i veure l’educació no com un cost sinó com una inversió”, ha manifestat el segon suplent de la llista territorial laurediana, Marc Ferré, assenyalant diverses mancances que presenten moltes escoles del país, i en particular a Sant Julià de Lòria.

Així, Ferré ha manifestat que “hem d’abastir i ser facilitadors de totes les eines possibles” perquè els docents puguin exercir la seva feina de la millor manera però també perquè els alumnes tinguin la millor experiència educativa possible.

“Quan una infraestructura comença a quedar obsoleta no és només que sigui un perill per a la integritat d’alumnes i docents”, ha exposat Ferré, sinó que a més “és una conseqüència de que no s’està fent seguiment ni absolutament res per vetllar pel seu manteniment”. En aquest sentit, el candidat socialdemòcrata ha posat l’exemple de l’escola andorrana de Sant Julià de Lòria com a infraestructura que necessita modernitzar-se i adaptar-se, una part del pati de la qual, completament descoberta, és impracticable bona part de l’any. Ferré considera que cobrir-la és “qüestió de voluntat” i així es podria utilitzar tot l’any.

És una mostra més que “Sant Julià ha estat la gran oblidada per part del Govern de DA”, per a qui “no ha estat ni una prioritat ni una intenció invertir temps, facilitats o eines a la parròquia”. I això, en l’àmbit de l’ensenyament i l’educació, que “és una vessant fonamental de la societat, fa que sigui molt greu que hagi estat així”.

Per tot, PS SDP+ creu necessària la modernització dels centres escolars. “No podem esquivar aquesta responsabilitat”, ha conclòs Ferré.