Roig explica que s’ampliarà la partida pressupostària de beques perquè “la qüestió econòmica no sigui un fre” per als estudiants

La coalició PS SDP+ farà de Sant Julià de Lòria el referent de l’ensenyament superior i universitari dels Pirineu. Així ho ha defensat el número 2 de la llista territorial, Josep Roig, assenyalant que els lauredians i lauredianes “ens sentim molt orgullosos d’acollir la Universitat d’Andorra a la nostra parròquia”.

Roig ha exposat la voluntat “d’afavorir i promoure la marca ‘Sant Julià, ciutat universitària’ perquè la nostra parròquia esdevingui un punt de referència per a l’ensenyament superior als Pirineus”, i ha explicat que això s’acompanyarà de l’ampliació dels serveis als estudiants, de la construcció de la residència universitària i de la destinació de més recursos a la investigació i la recerca.

Així mateix, PS SDP+ també ampliarà la partida pressupostària destinada a beques i ajuts a l’estudi. El candidat progressista ha assegurat que “som conscients que l’educació és una eina per lluitar contra les desigualtats i reduir la fractura social”, i entenem que “qualsevol jove ha de poder estudiar en les mateixes condicions que qualsevol altre i que la qüestió econòmica no sigui un fre”.

D’altra banda, Roig també ha parlat dels docents, “la part més oblidada del sistema” i alhora “una part clau”. En aquest punt, el candidat lauredià s’ha compromès a dissenyar i implementar la carrera professional horitzontal, una carrera “atractiva, que premiï el mèrit acadèmic i reconegui la tasca docent”.

El candidat progressista no ha oblidat la importància de l’acord d’associació amb la Unió Europea també en l’àmbit de l’ensenyament superior i universitari, i ha demanat incloure els estudiants i la universitat en sí entre les qüestions a negociar.  I ha afegit que “hem d’aconseguir que els nostres joves puguin sortir a estudiar i treballar a tot l’espai europeu en les mateixes condicions que ho podria fer un jove de qualsevol estat membre”. Així mateix, ha assenyalat la importància de que el jovent andorrà es pugui beneficiar de programes formatius tan importants com l’Erasmus.