La coalició socialdemòcrata proposa crear una Taula de formació professional que anticipi les demandes del mercat laboral

La coalició PS SDP+ aposta per una formació professional “diversificada i adaptada al país, sostenible i homologada”. Així ho ha exposat la primera suplent de la candidatura territorial de PS SDP+ a Sant Julià de Lòria, Ida Gallinat, argumentant que “cal plantejar mecanismes flexibles en termes de formació que permetin donar resposta a les necessitats del mercat”, i així també afavorir la inserció al mercat laboral dels joves.

Així mateix, des de PS SDP+ es proposa la creació d’una Taula de formació professional, en la que puguin participar agents institucionals, socials, sindicals, empresarials i educatius, que esdevingui un lloc de reflexió que permeti anticipar les necessitats i la demanda del mercat laboral i preveure l’adaptació dels plans d’estudis i la formació.

Els socialdemòcrates són conscients que, per les dimensions del país, tampoc es pot disposar d’una oferta molt àmplia de formacions professionals, i per fer sostenible el sistema promouran convenis amb altres sistemes educatius que permetin ampliar l’oferta de formació professional. Uns acords que també es volen adoptar amb les associacions i col·legis professionals perquè “liderin la formació tècnico-pràctica dels estudiants”, ha explicat Gallinat.

Les formacions que s’ofereixin també hauran de ser homologades, a fi que les titulacions siguin reconegudes arreu i permetin la mobilitat dels futurs professionals, i més tenint en compte el futur acord d’associació amb la Unió Europea, que haurà de permetre que els professionals andorrans puguin treballar en tot l’espai econòmic europeu.