Els consellers socialdemòcrates senyalen que el deute a llarg termini s’ha incrementat en 6 milions

Els consellers del Partit Socialdemòcrata + Independents d’Encamp, David Rios i Enric Riba, han votat en contra de la liquidació de l’exercici 2021 del Comú que presenta uns comptes “enganyosos” amb un superàvit de 3,4 milions d’euros que s’explica per la incorporació dels 8 milions d’euros del crèdit demanat, que incrementa l’endeutament. Així, més que un superàvit de 3,4 milions hi ha un dèficit de 4,6 milions.

Des de la fila socialdemòcrata al Comú d’Encamp s’ha volgut deixar clar que la liquidació de l’exercici 2021 presenta uns “comptes enganyosos”, que subratllen el superàvit però no es parla del “creixement excepcional” del deute a llarg termini. En aquest sentit, el número 1 de PS+Independents d’Encamp ha assegurat que “s’ha quadrat el pressupost amb el crèdit” de 8 milions que s’ha hagut de demanar. Sense aquest no s’haguessin pogut quadrar els comptes, i l’endeutament ha crescut en 6 milions, el que és una xifra “molt important”, i més tenint en compte que l’històric, a l’inici del mandat, el deute era de 13 milions.

En aquest sentit, Rios i Riba han expressat de nou la preocupació que els genera la política de gestió pressupostària que està duent a terme l’actual majoria, que “lligarà de peus i mans” els futurs mandats i poden obligarà fer una pujada d’impostos i taxes per fer-hi front. Així, han assenyalat que a l’endeutament actual s’hi hauran d’afegir al voltant de 10 milions per la remodelació de les instal·lacions de Prada de Moles i el que comporti les millores previstes, però no pressupostades, de la zona de les Pardines.

Malgrat tot, els socialdemòcrates han tornat a remarcar que no estan en contra dels projectes d’inversió, que es consideren necessaris, però sí que ho estan de les quantitats que s’hi estan gastant, “que són diners que no tenim”, ha recordat Rios, i després s’han de demanar en forma de crèdit. En aquest punt, Riba ha posat l’exemple del Parc de l’Ossa, pel qual s’havien pressupostat inicialment 4,5 milions d’euros i finalment s’ha adjudicat per 8,5 milions: “No crec que tot sigui cula de la Covid”, ha manifestat.

A més, mitjançant una de les preguntes entrades pels dos consellers s’ha sabut que la cessió d’uns terrenys comunals a FEDA es fa sense rebre res a canvi, quan hi ha uns preus públics que estableixen que l’ocupació d’un terreny comunal té un cost de 0,6 euros per metre quadrat i dia.