Els consellers del Partit Socialdemòcrata + Independents d’Encamp, David Rios i Enric Riba, han avisat que estaran “a l’aguait” en relació al projecte de Prada de Moles i el seu impacte en les arques comunals. En aquest sentit, han recordat que en el pressupost, aprovat just fa unes setmanes, no es preveu cap partida per a aquest projecte.

“Podem dir que el projecte de Prada de Moles esdevé nacional i hem d’estar a l’aguait del que pugui sorgir i de les condicions que es plantejaran i fins on el Comú pensa arribar perquè es pugui desenvolupar”, ha exposat el conseller socialdemòcrata, Enric Riba, en acabar la sessió del Consell de Comú d’aquest dijous. I és que en el pressupost per aquest 2022, aprovat a finals de desembre, tot just fa unes setmanes, “no hi ha previst ni un cèntim d’euro” per a aquest concepte, ha recordat el líder de PS+Independents d’Encamp, David Rios.

Més enllà de demanar rigor en la gestió pressupostària, els consellers socialdemòcrates han exposat que valoraran el projecte un cop disposin de l’informe d’adjudicació, ja que és un projecte “molt complex i ambiciós”, que fa molt difícil que el pugui desenvolupar qualsevol empresa. Per això, Rios ha manifestat entendre que hi hagi poca concurrència.

En un altre punt de l’ordre del dia, els consellers socialdemòcrates han demanat informació sobre l’adjudicació d’un estudi sobre el valor de les accions de Saetde i de les infraestructures instal·lades en el terreny objecte de la concessió. Es tracta d’un estudi que s’ha declarat “treball sensible”, per la qual cosa no es requereix fer un concurs públic per a la seva adjudicació, malgrat el seu preu, de més de 77.000 euros. Malgrat això, “entenem que seria bo” que s’hagués fet per concurs públic, ha defensat Rios, tot i entendre que s’hagin de fer aquests estudis i la seva naturalesa.