Els consellers socialdemòcrates expressen la preocupació per una gestió pressupostària poc realista i prudent

Els consellers del Partit Socialdemòcrata + Independents d’Encamp, David Rios i Enric Riba, han votat en contra del projecte de pressupost per al 2022 perquè entenen que “estira més el braç que la màniga” i “no podem ser còmplices d’aquesta disbauxa”.

Els socialdemòcrates han expressat novament, en la sessió del Consell de Comú d’Encamp d’aquest dijous, la seva preocupació per la gestió pressupostària que s’està fent, per la qual la majoria de projectes acaben presentant sobrecostos importants respecte al pressupostat inicialment. Per això han votat en contra, tant del projecte de pressupost com de les adjudicacions de les obres de construcció del Parc de l’Óssa i de l’ampliació del gimnàs del Complex Social i Esportiu d’Encamp.

El líder socialdemòcrata encampadà, David Rios, ha exposat “la sensació de pèrdua de temps” que han tingut els consellers de PS+Independents en l’exposició i debat del projecte de pressupost, vis que el que van aprovar l’any passat “s’ha alterat substancialment” i “no serveix de gaire” perquè després hi ha moltes desviacions.

Dit això, Rios ha assegurat que el seu pressupost hauria estat “més realista i prudent”, en el sentit que els ingressos presenten increments de com a mínim un 5% a tots els capítols, i que enguany s’hagin obtingut bons resultats per determinats impostos no vol dir que l’any vinent segueixi així. En aquest punt, Riba ha assenyalat que s’incrementa la previsió d’ingressos per sancions en un 65%, previsió que “no acabo d’entendre”, si no és que la ciutadania comença de cop a fer les coses malament. 

Pel que fa a les inversions, els consellers socialdemòcrates han assegurat que no és que hi estiguin en contra, ja que en molts casos són necessàries, però sí que pensen que estan sobredimensionades i “som sensibles al creixement de l’endeutament”. En aquest punt, han apuntat que s’acabarà el mandat fregant el 100% d’endeutament previst per la Llei de finances comunals, i per tant es deixarà “un escenari bastant complicat per als propers mandats”. 

Rios ha insistit que la majoria “ha anat a allò fàcil” i “ha renunciat a una gestió eficient”, doncs no es prescindeix de res. 

Amb els mateixos arguments, han votat en contra de les adjudicacions de la construcció del Parc de l’Óssa -recordant que el pressupost inicial era d’uns 4,5 milions d’euros i ara s’adjudica per 8,4 milions-, i de l’ampliació del gimnàs del Complex Social i Esportiu -que es considera un exemple de “malbaratament pressupostari de primer grau”, ja que costa 2,2 milions d’euros, el que equival a un terç del cost de la guarderia del Pas de la Casa, i és una obra sobredimensionada-.