Els consellers de socialdemòcrates aposten per l’establiment d’una graella salarial per evitar “la sensació d’injustícia” que genera l’atorgament de CRAs a alguns treballadors

Els consellers de Partit Socialdemòcrata + Independents al Comú d’Encamp han defensat la necessitat de treballar en una graella salarial que permeti que els complements de responsabilitat afegida (CRA) “desapareguin per sempre”. D’aquesta manera es deixaria enrere “la sensació d’injustícia i que es premia a determinats treballadors”.

Així ho han defensat els consellers socialdemòcrates David Rios i Enric Riba en el debat generat al voltant de la reestructuració de l’ara departament d’Esports, Infància i Joventut, associada a la qual s’atorga un CRA a la directora de dit departament com a compensació de les noves competències. 

Riba ha qualificat els CRA “d’invent maquiavèl·lic” i ha assenyalat que la majoria actual “sembla que reparteixen CRAs com panellets per Tots Sants”. En aquesta línia, Rios ha afegit que hi ha d’altres treballadors que assumeixen responsabilitats que no els pertoca i en canvi no se’ls atorga el complement. Per això, Rios ha defensat que aquests CRAs són “el problema de l’Administració” i ha insistit en la necessitat que tot plegat s’estructuri bé, amb una graella salarial que ja contempli els nivells de responsabilitat per evitar malentesos i tothom sàpiga el sou que correspon per a cada lloc de treball.