Els consellers de socialdemòcrates consideren que s’ha de fer “una gestió més acurada dels diners públics”

Els consellers de Partit Socialdemòcrata + Independents al Comú d’Encamp han assenyalat que el nivell d’endeutament parroquial s’està enfilant de tal manera que en un any gairebé es doblarà el deute actual, que se situa al voltant dels 13 milions d’euros. I és que aquest dijous la majoria ja ha aprovat un crèdit de 8 milions a llarg termini. Crèdit que no estava previst al pressupost del 2021. Els socialdemòcrates atribueixen aquest sobre endeutament a un seguit de projectes que s’estan tirant endavant de manera sobredimensionada.  

És el cas del Parc de l’Ossa, per exemple. El líder dels socialdemòcrates d’Encamp, David Rios, ha recordat que des PS+Independents es va acceptar el primer sobre cost (dels 4,5 milions previstos inicialment als 6,5 milions que es calculava que costaria el projecte escollit) perquè havia estat l’opció més votada en el procés de participació ciutadana, però que se seria molt estricte i no es recolzarien nous sobre costos. Avui ja es valora el parc en 8,5 milions d’euros, segons les xifres exposades per Rios, i que el converteixen una obra “faraònica”.

És per això que des de les files socialdemòcrates s’ha volgut deixar constància en acta de la demanda ja formulada davant la comissió corresponent, per la qual es demana d’eliminar algun element, com podria ser la llacuna, i dimensionar millor el projecte.

Al parc s’hi sumen d’altres obres, algunes no contemplades en el pressupost i d’altres que es poden reduir per encabir-les en un “pressupost més raonable”, ha continuat el líder de PS+Independents d’Encamp, que ha assegurat que estan preocupats per aquesta situació, ja que són “infraestructures que es poden dimensionar i creiem que la majoria no ho fa” i ha destacat que caldria fer “una gestió més acurada dels diners públics”.

En aquest sentit, el número 2 de PS+Independents d’Encamp, Enric Riba, ha recordat el cas del projecte de concesió de Prada de Moles, es parla que el Comú haurà de fer front a entre 10 i 12 milions d’euros tampoc previstos, per la qual cosa l’endeutament comunal es podria triplicar sobre l’actual.