Els consellers socialdemòcrates consideren que la cònsol major “està fent una política a esquenes de la ciutadania”

Els consellers de Partit Socialdemòcrata + Independents al Comú d’Andorra la Vella han tornat a evidenciar que la majoria comunal està “hipotecant la parròquia” abans de tenir clar el projecte. En aquesta ocasió és en referència al contracte de lloguer d’un terreny per 30 anys per tal de construir-hi un edifici multifuncional, quan “ni tan sols tenim la conformitat del Govern”, ha manifestat la líder dels socialdemòcrates a Andorra la Vella, Dolors Carmona.

Segons els càlculs socialdemòcrates, el conveni suposa una inversió d’uns 9 milions d’euros a 30 anys, i es desconeix el projecte i fins i tot el contracte definitiu. En aquest punt, Carmona ha assenyalat que el document que se’ls ha facilitat no és el definitiu.

Per la seva banda, el número 2 de PS+Independents d’Andorra la Vella, Sergi González, ha assenyalat que s’estan fent molts projectes en terrenys llogats a llarg termini “i assumint costos importants”.  El conseller socialdemòcrata ha afegit que “estem en un moment en que hem de deixar de fer volar coloms i obres faraòniques”, i en relació al multifuncional demana que s’expliqui el projecte, què s’hi farà, que es disposi i presenti un pla de gestió, etcètera.

Així mateix, González apunta que els ciutadans “hem de començar a estar preocupats” per aquesta manera de gestionar i fer política de la cònsol major, “a esquenes de la ciutadania”, perquè seran els habitants de la parròquia d’Andorra la Vella els qui acabaran pagant-ho.

Una “falta de planificació i de confiança en els consellers”, que també s’ha posat en evidència al votar un crèdit extraordinari per intervenir en el viaducte Doctor Vilanova, que uneix la plaça Rebés amb la rotonda del Govern. En aquest punt, els socialdemòcrates han demanat que s’encarregui als tècnics un informe sobre la situació de les instal·lacions i infraestructures de la parròquia, també aquelles que depenen del Govern, per poder planificar i fer un seguiment dels manteniments que pertoquin.