Els consellers socialdemòcrates consideren que les polítiques socials “s’han de prioritzar” davant d’altres

Els consellers de Partit Socialdemòcrata + Independents al Comú d’Andorra la Vella consideren que cal prioritzar les polítiques socials. I més quan tenen relació amb un col·lectiu de ciutadans sensible com és el de la gent gran. En aquest sentit, han demanat celeritat a l’hora d’activar els mecanismes pertinents per fer realitat la remodelació dels pisos socials del Casal Calones que encara no s’han adequat per poder donar resposta als ciutadans que necessiten aquest recurs.

En la sessió del Consell de Comú que s’ha celebrat aquest dijous s’ha posat de manifest que els pisos per a la gent gran del Casal Calones tenen una llista d’espera de 15 persones i que hi ha 4 pisos pendents de ser reformats -un a punt d’acabar, dos que tot just es començaran ara els treballs i un quart que encara s’ha de decidir el projecte de reforma-. És veient la llista d’espera que els socialdemòcrates han demanat celeritat i dotar dels recursos pertinents la conselleria de Social per poder-hi donar resposta. 

En aquest sentit, la líder de PS+Independents d’Andorra la Vella, Dolors Carmona, ha expressat preocupació pel fet que alguns projectes tirin endavant i d’altres es retardin. Així, considera que hi ha actuacions que cal prioritzar i que qüestions que afecten habitatge i gent gran “haurien de passar per davant” d’altres. És el cas del Casal Calones, ja que avui en dia l’habitatge és un “problema real” i la gent gran són “ciutadans sensibles”. 

En contra de destinar diners públics a l’explotació privada d’un bé comunal

Les instal·lacions de l’Alberg de la Comella, concessionades fins al 2043 a l’empresa privada British College Overseas SL, han tornat a ser objecte de debat. Els consellers socialdemòcrates s’han oposat a la inclusió d’una nova addenda al contracte de concessió per la qual el Comú assumeix la totalitat del cost de l’ampliació d’un dic, entenent que es tracta d’una despesa d’explotació, de la qual se n’ha de fer càrrec el concessionari, que és “una empresa privada i amb ànim de lucre”

“Considerem que el Comú ha d’invertir en equipaments públics que reverteixin a un major nombre de ciutadans de la parròquia i, en aquest cas, es tracta de reduir el cost de construcció a una empresa privada amb ànim de lucre que dona servei a un nombre reduït de ciutadans, i de les diferents parròquies del país”, ha reiterat Carmona.

Des de les files socialdemòcrates es continua entenent com un “espoli” la concessió de la instal·lació per facilitar la gestió econòmica a una empresa privada.