Els consellers socialdemòcrates s’abstenen defensant que les xifres són poc realistes i no tenen en compte la pandèmia

Els consellers de Partit Socialdemòcrata + Independents al Comú d’Andorra la Vella consideren que el pressupost que ha presentat la majoria per al 2022 “no s’ajusta a les prioritats dels ciutadans”. A part, l’han qualificat de “poc realista” per no tenir en compte els possibles efectes adversos de la pandèmia de Covid-19.

En la sessió del Consell de Comú que s’ha celebrat aquest dilluns s’ha aprovat el pressupost per al 2022 amb l’abstenció dels tres consellers socialdemòcrates. Des de PS+Independents d’Andorra la Vella s’entén que les previsions d’ingressos són “poc realistes” i no tenen en compte com l’esdevenir de la pandèmia de Covid-19 pot impactar-hi. Així mateix, han defensat que el projecte “no s’ajusta a les prioritats dels ciutadans”, ja que es continua apostant per “obres faraòniques” i en canvi hi ha barris que continuaran deprimits, ha argumentat la número 1 dels socialdemòcrates al Comú d’Andorra la Vella, Dolors Carmona. 

En aquest sentit, des de PS+Independents es vol “una parròquia per viure-hi”, a part de ser molt turística, que tingui en compte la qualitat de vida dels seus ciutadans, “i això no ho hem vist reflectit”. 

De la mateixa manera, han defensat que el pressupost és el de la majoria, que novament no ha deixat participar als representants de la minoria i entenen que “de la pluralitat se’n treu profit”, ha manifestat Carmona.

D’altra banda, els socialdemòcrates també s’han abstingut en la votació de les ordinacions tributària i de preus públics, entenent que “ara no toca” augmentar determinats preus i imports, com pot ser el del Foc i lloc, ja que no resoldrà l’endeutament del Comú i ara és un moment en què “tothom està fent el que pot”. Així, Carmona ha manifestat que hauria valgut més la pena “esperar un any” per valorar aquests increments.