Els consellers socialdemòcrates diuen que el pressupost del Comú per al 2023 és “de tràmit” i no copsa les necessitats de la ciutadania

Els consellers de Partit Socialdemòcrata + Independents d’Andorra la Vella han votat en contra del pressupost 2023 del Comú en no poder compartir-lo ja que és un pressupost “de tràmit”, i que veient la situació econòmica actual es podria haver optat per un pressupost “més agosarat”. En aquest sentit, la líder socialdemòcrata al Comú, Dolors Carmona, ha criticat que s’incrementin taxes, impostos i preus públics dels serveis que gestiona i ofereix a la ciutadania ja que “ara no toca” i la situació econòmica del Comú ho permet.

Els consellers de PS+Independents al Comú d’Andorra la Vella consideren que no és el moment d’incrementar taxes, impostos i preus públics, ja que “agreuja la situació econòmica” que travessen moltes famílies i empreses de la parròquia incrementant el cost de vida. “És la seva política i nosaltres no la compartim”, ha afirmat Carmona explicant el vot contrari dels consellers socialdemòcrates al pressupost. “El Comú ha de fer l’esforç també, si les finances són positives, i ser més sensible amb els ciutadans”, ha subratllat la consellera socialdemòcrata.

Més enllà de les implicacions a nivell del cost de vida per als ciutadans, la cap de PS+Independents al Comú d’Andorra la Vella ha exposat que el pressupost aprovat en la sessió del Consell de Comú d’aquest dilluns “és de tràmit” i “de mínims”. En aquest punt, Carmona ha assenyalat que les inversions es limiten a “projectes necessaris ja planificats” i entén que “no és un pressupost que sigui agosarat ni copsi les necessitats”. Així, per exemple, només es contemplen 300.000 euros per arreglar voravies quan per a l’exercici 2022 s’hi ha destinat un milió, “quan estem fomentant els desplaçaments a peu, després hi ha accidents”.

En un altre punt de l’ordre del dia, els consellers de PS+Independents d’Andorra la Vella han celebrat l’anunci de dos projectes per tal de poder-hi construir habitatges a preu regulat per part del Comú, que confien es puguin fer amb els terminis més curts possibles.


(19 de desembre del 2022)