Els consellers socialdemòcrates demanen a la majoria que reconsideri la mesura, que pensen que pot ser contraproduent

El Partit Socialdemòcrata + Independents d’Andorra la Vella considera “molt poc encertada” l’eliminació de la mitja hora gratuïta dels aparcaments comunals i demana a la majoria que reconsideri la mesura, que pot tenir conseqüències indesitjades i generar encara més problemàtica vinculada a la mobilitat.

Des de PS+Independents d’Andorra la Vella es qualifica l’eliminació de la gratuïtat de la primera mitja hora en els aparcaments comunals com una “errada molt greu” i que no s’han previst les conseqüències que pot tenir la mesura. 

“Hem vist una altra vegada la precipitació de la cònsol”, ha manifestat el conseller socialdemòcrata al Comú d’Andorra la Vella, Sergi González, apuntant que molt probablement es generaran situacions en què es veuran més estacionaments en doble fila, sobre les voreres o en les parades d’autobús, amb el que això pot comportar a nivell de mobilitat. A més, tampoc s’ha tingut en compte que ara, per accedir a les mini deixalleries comunals que es troben als aparcaments, els ciutadans hauran de pagar com a mínim 0,50 euros.

En aquest sentit, González ha demanat tenir accés a l’informe que justifica la mesura i que demostra que els ciutadans anaven d’aparcament en aparcament per beneficiar-se de la mitja hora gratuïta, tal i com va argumentar la cònsol major.

Per tot plegat, el conseller de PS+Independents al Comú d’Andorra la Vella ha tornat a parlar de la taula de mobilitat parroquial, que ha de servir perquè la ciutadania i els actors implicats puguin participar i aportar solucions a les diferents problemàtiques vinculades a la mobilitat que té la parròquia. González és del parer que hi ha “moltes coses que es poden tirar endavant, però s’ha d’escoltar i tenir coherència”. “Amb una comunicació més fluïda i transparent ens enriquirem tots els ciutadans i la parròquia”, ha manifestat.

En aquest punt, ha recordat que la majoria només ha convocat una comissió de mobilitat i circulació en els dos anys de mandat, fet que considera “molt vergonyós” i que demostra que “no hi ha ganes”, per part de la majoria, de fer partícip la minoria d’aquestes problemàtiques.

És per tot això que la formació va engegar uns dies enrere una campanya de recollida de firmes online per recuperar la gratuïtat de la primera mitja hora en els aparcaments comunals, per fer partícip a la ciutadania, que pugui dir la seva. Alhora, és una iniciativa que servirà per “fer pressió” a l’hora de demanar, en el proper consell de comú, que es faci enrere en aquesta mesura.