Venable proposa recuperar el català per a les campanyes de promoció turística

La candidatura de PS+Agrupament Encampadà vetllarà perquè la llengua oficial del país s’utilitzi “en tots els àmbits” i garantirà la presència del català en els esdeveniments esportius, culturals, lúdics o de qualsevol mena. Així ho ha explicat la número 2 de la llista territorial, Susagna Venable, que considera que fins i tot des de les administracions públiques s’està fent un abús d’anglicismes.

Venable entén que les administracions públiques “realment són les que han de donar exemple a l’hora d’utilitzar el català”, per la qual cosa demana fer-lo servir al posar nom als esdeveniments i en campanyes publicitàries i de promoció turística. En aquest darrer sentit, la candidata encampadana ha posat en relleu que “la majoria del nostre turisme és de proximitat, entenen la nostra llengua i saben que Andorra és l’únic país del món en què el català és la llengua oficial”. Així, ha valorat que la part “principal i rellevant” de les campanyes hauria de ser en català i després fer servir altres llengües si es vol per assegurar-se que tots els visitants les entenguin.

D’altra banda, també ha exposat que cal “adoptar mesures i promoure que la gent que vulgui venir a treballar al país vulgui estudiar i es vulgui expressar en català, i fer més país”.