Reclamen l’ampliació del Museu Nacional de l’Automòbil i l’obertura de Ràdio Andorra per al gaudi de la població i els turistes

La candidatura de PS+Agrupament Encampadà ha reivindicat el patrimoni cultural de la parròquia demanant posar-lo en valor. Així per exemple, la primera suplent de la llista, Maria Alaminos, ha assenyalat la necessitat de recuperar el projecte d’ampliació del Museu Nacional de l’Automòbil i d’obrir les portes de Ràdio Andorra a qui vulgui visitar-la.

“La cultura és un gran tret d’identitat i la parròquia d’Encamp és afortunada en equipaments i patrimoni cultural”, ha afirmat Alaminos tot enumerant diversos exemples: el conjunt de les Bons, Santa Eulàlia, Sant Miquel, Casa Cristo, l’Hotel Rosaleda... Però considera que hi ha equipaments que cal revalorar, i un d’ells és el Museu Nacional de l’Automòbil, que ha quedat petit per a la seva mostra. És per això que la candidatura de PS+Agrupament Encampadà s’aposta per recuperar l’antic projecte d’ampliació i buscar-li un nou emplaçament a la parròquia per tal de “posar-lo al centre del turisme encampadà i sentir-nos orgullosos de la mostra que tenim”.

En la mateixa línia, la candidata socialdemòcrata ha manifestat que “és gairebé un pecat cultural” que Ràdio Andorra no tingui una explotació turística. “És un gran baluard històric que hauríem de poder gaudir”, ha sentenciat Alaminos, recordant la seva importància tant com a emissora com pel seu paper en la història europea, de guerra i postguerra.