Venable explica que el pla de l’habitatge ideat per la candidatura preveu mesures i garanties tant per a llogaters com per a propietaris

La candidatura de PS+Agrupament Encampadà preveu mesures per evitar que els projectes constructius quedin a mig fer, com és el cas de la Cabeca, on hi ha carrers i fanals des de fa uns anys però la urbanització ha quedat aturada. Segons ha explicat la número 2 de la candidatura encampadana, Susagna Venable, en el context actual de manca d’habitatge caldria analitzar perquè s’ha aturat l’obra i promoure que la propietat o bé tiri endavant el projecte o bé vengui el terreny perquè algú altre pugui continuar-lo.

“A Encamp ens han promès molts pisos de lloguer i actualment no hi ha cap construcció, les que hi ha son de venda i a uns preus que poca gent hi pot accedir”, ha manifestat Venable, que ha explicat que la candidatura de PS+Agrupament Encampadà preveu mesures per fomentar el mercat de lloguer, tant de protecció dels llogaters com dels propietaris. En aquest sentit, la candidata encampadana ha exposat que hi ha propietaris que “tenen por” de no cobrar el lloguer o que en acabar-se el contracte es trobin amb el bé malmès. És per això que es preveuen garanties “entrant al pla de l’habitatge que preveiem”.

D’altra banda, Venable també ha explicat que es preveuen mesures perquè la inversió estrangera deixi d’impactar com ho fa en el mercat, com permetre !que els forans només puguin comprar un habitatge al país”, assegurant així que els andorrans puguin accedir a l’habitatge.