La candidatura territorial del PS + Agrupament Encampadà té diverses propostes dedicades al Pas de la Casa al programa parroquial, entre les quals destaca el compromís de treballar per oferir atenció pediàtrica al Pas de la Casa. Actualment el poble no disposa d’aquest servei i la candidatura encampadana el vol garantir.

Des de PS + Agrupament Encampadà es proposen inversions al Pas de la Casa i la promoció del turisme i el comerç, a més de reduir les tarifes del túnel d’Envalira per facilitar la connexió dels habitants del Pas de la Casa amb la resta del territori. Destaquen que algunes inversions, com la passarel·la al costat del riu, estan molt malmeses i abandonades. Quan es va inaugurar l’actual candidat Jordi Torres, aleshores ministre d’Ordenament Territorial, va dir que l’objectiu era tenir un circuit per passejar, però actualment no fa aquesta funció.

Després de la baralla que va tenir lloc dissabte a la matinada, PS + Agrupament Encampadà remarquen que cal millorar la seguretat destinant-hi els recursos que calguin, modificant el model de turisme per resoldre el problema des de l’arrel o fent actuacions preventives del Departament de Protecció Civil.

Totes aquestes propostes també les han exposat a les 19 hores a la reunió de poble ha tingut lloc en un establiment del Pas de la Casa per explicar-les.