Pujol demana que es deixi de criminalitzar els propietaris i que els animals de companyia siguin considerats membres de la família

La candidatura de PS+Agrupament Encampadà elaborarà una llei de benestar animal que “consideri les mascotes com a éssers sensibles i com a membres de la família que són”, ha manifestat la candidata socialdemòcrata, Marta Pujol. L’encampadana entén que les mesures que s’adopten en col·laboració entre el Govern i els comuns són “mesures de persecució, de sanció i de criminalització de les persones que tenim animals de companyia i nosaltres ja estem cansats de pagar justos per pecadors”.

És en aquest sentit que des de PS+Agrupament Encampadà es reclamen mesures que fomentin la convivència i es recorda que les mascotes contribueixen al benestar de les persones i ajuden a mantenir una vida activa, especialment de la gent gran.

Així mateix, demanen que no hi hagi zones es prohibeixi el pas amb gossos o altres animals de companyia -com passa als passejos de l’Alguer i de Mojácar d’Encamp- i que, si s'apliquen sancions als incívics, siguin finalistes i serveixin per fer instal·lacions o equipaments per als animals.