El president del grup parlamentari socialdemòcrata ha mantingut una llarga trobada amb el líder del govern espanyol per tractar diversos temes d’interès per a Andorra

El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López, s’ha reunit aquest matí amb el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, per seguir amb les excel·lents relacions que hi ha entre els dos polítics. Sánchez i López han acordat que les dues executives del partit treballaran estretament gràcies a les bones relacions que hi ha entre ambdós partits i que es crearan comissions conjuntes per tal de treballar entre el PSOE i el PS. El president socialdemòcrata ha defensat al líder del govern espanyol la feina feta del Principat en matèria de frau fiscal, ja que la primera llei fiscal va ser impulsada per López quan era ministre de Finances l’any 2009, i han recordat quan al 2014, López ja va demanar suport a Sánchez per aquest tema, qui en aquell moment era primer secretari del PSOE. Sánchez i López també han tractat la defensa enèrgica del PS per donar a conèixer la realitat andorrana, amb reunions a Madrid amb diversos grups parlamentaris, relacions freqüents i amb noves línies de treball que s’exposaran durant les properes setmanes.

López i Sánchez també han tractat sobre l’acord d’associació amb la Unió Europea i sobre el reptes de futur que hi ha amb l’agenda de treball i protecció social vinculats amb l’acord. En aquest sentit, el president del grup socialdemòcrata ha exposat els drets polítics en línia a la pregunta que va fer la consellera general Judith Salazar sobre les recomanacions fetes per Espanya i França a l’Examen Periòdic Universal de les Nacions Unides, on es destacava que calia millorar els drets dels residents, sobretot pel que fa al dret a vot,  la doble nacionalitat i la reducció dels anys per obtenir-la. Pedro Sánchez ha manifestat que des del govern d’Espanya es veu preocupant, ja que es tracta d’una millora de drets polítics i socials dels residents espanyols a Andorra.

La trobada, que ha tingut lloc a Soldeu i ha estat superior a 45 minuts, s’ha pogut desenvolupar de manera tranquil·la i cordial gràcies a que la reunió no es trobava emmarcada dins dels actes de la XXVII Cimera Iberoamericana, sinó que estava programada en l’agenda política gràcies a les bones relacions que hi ha entre el PSOE i el PS i Sánchez ha convidat López al Congrés del PSOE que serà a València a l’octubre.