Armengol assenyala que és la via “més coherent” i que “el moment ho requereix”

El representant de Movem Ordino, Jean Michel Armengol, ha entrat una demanda al Comú d’Ordino per demanar la realització de la consulta popular sobre el laboratori P3 projectat per la multinacional farmacèutica Grifols i el Govern. La demanda, entrada aquest dijous, està signada conjuntament amb l’altre conseller de la minoria al Comú, Enric Dolsa, i qui va encapçalar la candidatura de Terceravia a les darreres eleccions comunals del desembre del 2019, ha entrat.

Tal i com ja s’havia anunciat, finalment aquest dijous els consellers de la minoria al Comú d’Ordino i el candidat per Terceravia en les darreres eleccions comunals han entrat al servei de Tràmits la demanda per instar la corporació a celebrar una consulta popular d’àmbit parroquial sobre el laboratori de nivell P3 que Grifols i el Govern volen construir a la parròquia.

La demanda s’ha entrat de manera tripartida perquè entre les tres formacions van obtenir més del 50% dels vots en les eleccions comunals del 2019. A la sol·licitud s’especifica la pregunta que es vol formular a la ciutadania, que és: “vostè vol el laboratori P3 a Ordino?”.

Armengol ha explicat que “nosaltres estem jugant les nostres cartes” i aquesta “és la via més coherent” per poder tirar endavant la consulta popular. El conseller socialdemòcrata ha assenyalat que les informacions de què es disposa i el fet que l’acord amb la farmacèutica s’hagi “fet en condicions molt escandaloses” justifiquen tant l’oposició al projecte com la demanda de fer una consulta ciutadana. “El moment ho requereix”, ha afirmat Armengol.