Tudó tem que la parròquia pugui convertir-se en una “ciutat dormitori”

La consellera de Movem Ordino, Sandra Tudó, ha demanat que l’informe sobre els recursos de la parròquia, que ha de determinar les possibilitats de creixement urbanístic, “sigui sincer” i que no es vulgui “fer veure que podem tirar endavant” amb el ritme de construccions. Ho ha dit en declaracions a la premsa amb posterioritat a la celebració del Consell de Comú que ha tingut lloc aquest dimecres. 

La consellera de Movem Ordino ha lamentat que els ciutadans, tant de la Massana com especialment els d’Ordino, hagin perdut qualitat de vida, ja que “fer tres hores de cua” per arribar a casa “no és benestar”. En aquest sentit, ha apuntat que cal tenir en compte que el creixement urbanístic d’Ordino comportarà més vehicles transitant per la Massana, i per tant la problemàtica de la mobilitat s’agreujarà. Però també suposa un risc per a la capacitat dels recursos i serveis: la qualitat de l’aigua, que la ludoteca i la guarderia puguin donar servei a tots els ciutadans de la parròquia que ho necessitin, o que l’escola tingui capacitat per cobrir tots els alumnes ordinencs. És per això que la consellera ha demanat que l’estudi sobre els recursos “sigui sincer” i no serveixi “per fer veure que podem tirar endavant aquestes construccions”, que tem que podrien convertir Ordino en una “ciutat dormitori”.

Per evitar l’esgotament dels recursos, Tudó proposa que el creixement urbanístic es permeti “amb cura” i obrint progressivament les unitats d’actuació “en funció de la capacitat dels recursos i el benestar per a la parròquia”. Així mateix, ha manifestat que “Ordino és de les poques parròquies que ha mantingut l’encant”, i no és que estigui en contra del creixement urbanístic, que considera “inevitable”, però sí que cal evitar que aquest encant es vagi perdent.