• Tudó qualifica “d’excessiva” la despesa realitzada en relació a les festes de Nadal

La consellera socialdemòcrata de Movem Ordino, Sandra Tudó, ha demanat explicacions a la sessió el Consell de Comú per la despesa d’11.500 euros per al desenvolupament del pla de dinamització de la parròquia.

Segons Tudó, no s’ha informat prèviament, ni en comissió ni per altres vies, del que s’ha contractat ni què ha de fer l’empresa adjudicatària. Només s’ha trobat la resolució de despesa en els acords de la junta de govern, motiu pel qual s’ha plantejat la pregunta al ple.

D’altra banda, Tudó ha agraït a la majoria que li hagin facilitat la relació de factures relacionades amb el Nadal, encara que “d’algunes se n’han descuidat”, que sumen uns 54.000 euros.

La consellera de Movem Ordino ha valorat “que és excessiu i no s’entén”, aquest volum de despesa en uns moments com els actuals, considerant que haguessin estat més ben invertits en forma d’ajudes als veïns més afectats per la crisis derivada de la pandèmia de Covid-19.

Lligat tant a l’adjudicació del desenvolupament del pla de dinamització turística com a la despesa de Nadal, Tudó ha valorat que, malgrat complir la llei demanant tres pressupostos, no es garanteix que la proposta acceptada sigui la més econòmica. Així mateix, ha exposat que en alguns casos s’acaba optant per la proposta d’una empresa intermediària, i per tant la despesa no és el més ajustada possible.