La consellera de Movem Ordino, Sandra Tudó, ha recordat que tirar endavant un projecte per a l’Hotel Casamanya” ens interessa a tots, i per això, en la sessió del Consell de Comú tradicional que s’ha celebrat aquest dijous, ha demanat consens a l’hora d’escollir-ne un “per benefici social”.

Tudó ha expressat el desig que d’una vegada per totes l’Hotel Casamanya reobri i tingui una finalitat social. Ho ha dit preguntant a la majoria si en els dos anys que queden de mandat podria ser una realitat. 

En aquest sentit, la consellera ha apuntat que les relacions entre el Quart (propietari de l’Hotel Casamanya) i el Comú d’Ordino “no són molt bones, i no sé si tothom tira cap al mateix objectiu”. “Si cadascú tira pel que li interessa més, no sé si arribarem a bon port”, ha manifestat Tudó, que ha afegit que “ara toca tirar pel bé de la parròquia”. En aquest punt ha demanat que sigui “per benefici social”, i ha desitjat que “el seny i les ganes d’aportar coses positives a la parròquia ens faci decidir de forma correcta”.

En un altre punt de l’ordre del dia, Tudó ha criticat que el Comú elabori un anuari amb un recull de les notícies de la parròquia i ho ha qualificat de “propaganda”. Al seu parer, s’ha d’informar quan passen les coses i no un any després. Igualment, ha valorat que si és per afavorir que la informació arribi a aquelles persones que tenen dificultats en els entorns digitals, es podrien trobar altres solucions més eficients que no pas l’escollida, i si s’ha de fer en format físic, es podria abaratir fent servir un paper més prim, menys color, fent-ho arribar només a les bústies de la gent que ho mirarà, etcètera.

Finalment, la consellera de Movem Ordino ha demanat per l’adjudicació d’uns estudis relacionats amb un aparcament d’Arcalís, que s’ha fet amb caràcter d’urgència. Tudó considera que hi ha massa diferència entre els dos pressupostos que s’han recollit -un de 38.000 euros i l’altre de 19.000 aproximadament- per poder decidir quin és l’adequat. Així mateix, considera que el cost d’aquest estudi s’hauria d’incloure en la concessió de l’estació de muntanya i no assumir-ho completament des del Comú.