Sandra Tudó demana participar en les reunions sobre aquesta infraestructura, així com en les relacionades amb la planta de compostatge de la Cortinada

La consellera de Movem Ordino, Sandra Tudó, ha defensat la necessitat de tenir en compte a la minoria l’hora de “tirar endavant projectes tan cabdals” per a la parròquia com pot ser l’Hotel Casamanya. Tudó ha recordat que Movem Ordino portava al seu programa electoral la proposta d’arreglar l’edifici i adequar la planta baixa com a centre cívic, perquè el poble en pogués gaudir.

Així, la consellera socialdemòcrata, en la sessió del Consell de Comú d’aquest dijous, ha considerat que “hagués estat bé” que se’ls hagués convidat a participar en les reunions relatives a l’Hotel Casamanya, i més quan “Movem Ordino ha demostrat que treballa de forma positiva i pensant en la parròquia”. En aquest sentit, ha demanat poder participar en les reunions que se celebrin per tractar la infraestructura. 

En aquest mateix punt, Tudó ha afirmat tenir “sensació de secretisme” al voltant de la infraestructura i els seus possibles usos i ha demanat “estudiar bé què vol el poble i saber cap a on hem d’anar”.

D’altra banda, també ha demanat participar en les reunions amb els veïns de la Cortinada en relació a la planta de compostatge que es vol instal·lar al poble. La consellera socialdemòcrata ha demanat incloure un punt a l’ordre del dia per traslladar la preocupació que genera el projecte entre els veïns. 

Tudó ha traslladat els dubtes que li han fet arribar els veïns de la Cortinada, com la manca d’adequació del camí pel qual haurien de transitar les furgonetes, el mal estat de la xarxa de clavegueram, o el fet que la planta de compostatge estarà molt a prop dels habitatges i pot generar un impacte visual tant en l’entorn natural com del romànic.

En aquest punt, la consellera socialdemòcrata ha demanat treballar per a una entesa que tingui en compte les dues parts, que es treballi de forma conjunta “per trobar el millor per a la parròquia”. En aquest sentit, ha assenyalat alternatives com situar la planta en algun altre terreny, o fer petites plantes amb menys impacte.