Armengol anuncia la propera presentació d’una moció instant a organitzar una consulta popular al voltant del Centre de Recerca Immonològica

Movem Ordino celebra la recuperació de l’Hotel Casamanya. Així ho ha expressat el seu representant al Comú, el conseller Jean Michel Armengol, en la sessió tradicional del Consell de Comú que s’ha celebrat aquest dimecres, que a part del conveni de col·laboració amb el Quart per la cessió temporal de l’equipament al Govern, també s’ha aprovat el pressupost que preveu una partida per a la seva rehabilitació.

Armengol s’ha mostrat “content” que la reforma es tiri endavant i es pugui “salvar aquest patrimoni”, en el qual el Comú podrà disposar d’espais. El pressupost comunal preveu una aportació de 2,15 milions d’euros, gran part dels quals en forma de plurianuals per als anys 2024 i 2025, per a la recuperació de l’Hotel Casamanya, i el Govern hi haurà d’aportar poc més de 5 milions.

En relació al pressupost, Armengol ha exposat que l’increment d’ingressos previst s’explica per la construcció i les obres ja autoritzades que hauran de tirar endavant aquest proper any, de tal manera que “tècnicament no s’hi pot fer res”. També ha assenyalat que hi ha algunes qüestions, com l’augment de les quotes del Centre Esportiu d’Ordino, que es podrien “reconsiderar”, i es podria discutir “a nivell filosòfic”.

D’altra banda, i ja en declaracions a la premsa posteriors a la celebració del Consell de Comú, el conseller de Movem Ordino ha anunciat que properament presentaran una moció instant a celebrar una consulta ciutadana parroquial en relació al projecte de Centre de Recerca Immunològica que Grífols conjuntament amb el Govern volen desenvolupar a la parròquia.


(28 de desembre del 2022)