El president socialdemòcrata ha subratllat que avui s’ha reconegut des dels grups que donen suport al Govern que el salari mínim no arribarà al 60% del salari mitjà com s’havia promès

El president socialdemòcrata, Pere López, ha subratllat aquest vespre l’incompliment de Demòcrates del seu programa electoral per a les eleccions del 2019. López ha ressaltat que s’havia promès que a final de la legislatura de l’actual Govern el salari mínim estaria al 60% del salari mitjà, un fet que no s’aconseguirà i que avui a la sessió del Consell General ha reconegut fins i tot el president del grup parlamentari demòcrata, Carles Enseñat, qui ha explicat que faltaran 110 euros per arribar a aquest fet, dada que representa un 7-8% de diferència per assolir aquest compromís.

López ha manifestat que es tracta d’un incompliment greu, ja que la ciutadania vota confiant en els punts que es porten als programes electorals, i que tot i que la pujada d’aquest any serà d’un 3,2% l’increment de l’IPC serà pròxim a aquesta xifra i per tant la distància entre el salari mínim i el mitjà no es retallarà. “Ens podem trobar que al llarg del 2022 és que el salari mínim no estarà al 60%, sinó al 52-53% perquè no s’ha fet una política decidida”. El president socialdemòcrata ha recordat que avui s’ha posat damunt la taula aquesta proposta per part del seu grup parlamentari, però que els grups que donen suport al Govern han votat que no i, per tant, Demòcrates incompleix la seva promesa electoral.