La institució va fer públic que el nombre de queixes sobre el preu dels pisos de lloguer “s’ha agreujat” i que cal prorrogar les mesures per a protegir aquests habitatges.

El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López, ha entrat avui dues preguntes orals sobre les declaracions fetes pel Raonador del Ciutadà, Marc Vila, el passat febrer, respecte a la problemàtica amb els preus dels pisos de lloguer al país.

López ha recordat la mala gestió del Govern en aquest àmbit i que el Raonador afirmava que la situació s’ha agreujat i que només en dos mesos s’han rebut una vuitantena de queixes, quan la xifra habitual era de 150 en un any. Així mateix, la institució reclamava que prorrogar les mesures que es destinen a protegir els habitatges de lloguer, com són la congelació d’aquests, “el temps que faci falta fins que hi hagi suficient pisos al mercat perquè els preus s’estabilitzin”.

Per aquest motiu, el president del grup parlamentari socialdemòcrata ha demanat la valoració del Govern pel que fa a aquestes declaracions i quins mecanismes preveu per fer efectiva dita pròrroga. Les preguntes es formularan oralment a la sessió del Consell General prevista pel proper 17 de març.