Els consellers socialdemòcrates consideren “una desconsideració” envers la minoria que no es faciliti informació prèviament a la celebració del Consell de Comú

22/10/20 | Els consellers del Partit Socialdemòcrata + Independents del Comú d’Andorra la Vella han lamentat, una vegada més, la manca de transparència de la majoria comunal i que de moltes qüestions i projectes no se’ls informi fins que són a la sessió del Consell de Comú. En aquest sentit, denuncien que gairebé no se celebren comissions i reivindiquen el dret a la informació i a poder tractar-la prèviament i fer aportacions, perquè també “volem el millor per a la parròquia”.

La líder dels socialdemòcrates al Comú d’Andorra la Vella, Dolors Carmona, ha manifestat que “és una desconsideració” vers la minoria, que “també som consellers de Comú”, alhora que ha defensat que “ens mereixem el mateix tracte” i rebre la informació prèviament a la celebració de la sessió del Consell de Comú per poder analitzar-la i complir amb les obligacions que tenen com a representants del poble. 

És aquesta manca d’informació el que ha dut als tres consellers socialdemòcrates a abstenir-se en la votació del suplement de crèdit que ha de servir per tirar endavant el projecte d’embelliment d’un nou tram de l’avinguda d’Enclar. Concretament, han reclamat les memòries explicativa, econòmica i del departament d’Urbanisme que justifiquin la necessitat i la urgència del projecte i d’on provenen els diners que doten el suplement de crèdit, tal i com estableix en la Llei de finances comunals. Alhora, han demanat a quina partida es destina el suplement de crèdit, ja que el projecte en qüestió no constava en el pressupost i quins projectes s’han descartat per poder tirar endavant aquest embelliment.

En aquest punt, els socialdemòcrates han defensat que la majoria no va fer una bona previsió, i tampoc una bona priorització, a l’hora d’elaborar el pressupost. “Són coses prou importants com perquè ho puguem analitzar abans d’arribar al Consell de Comú”, ha valorat Carmona després que el cònsol menor s’hagi compromès a fer arribar la memòria en els propers dies.

Els consellers del Partit Socialdemòcrata també han posat en dubte l’argument esgrimit per la majoria per a justificar aquest canvi per afavorir la reactivació econòmica de la parròquia. En aquest sentit, el conseller Sergi González ha explicat que s’ha renunciat a fer sis projectes, de diferents sectors, i diferents empreses implicades, per fer un sol projecte, amb una sola empresa. Així, ha assegurat que amb els projectes previs s’estava “diversificant la reactivació comercial”.

Els socialdemòcrates celebren la propera represa de les obres al Serradells


A preguntes de la consellera Lídia Samarra, el Comú ha informat que la Batllia ha autoritzat la represa de les obres del Centre Esportiu dels Serradells, un pas que es realitzarà un cop transcorregut el termini previst per recórrer la decisió. Així, s’espera que les obres puguin reiniciar-se en les properes setmanes, una notícia celebrada pels consellers socialdemòcrates. “Serà el segon aniversari del sinistre”, ha recordat Carmona, que ha valorat que amb la infraestructura es potencia l’esport “i també el benestar dels ciutadans de la parròquia”.