El PS reclama detalls sobre el registre dels usuaris de bars i l'app Covid

27/10/20 | Des del PS defensen el dret de tots els col·lectius i persones d'Andorra a sentir-se copartícips i passar a formar part de la solució, en comptes de quedar reduïts a actors del problema. "En una situació tan i tan delicada com la que està vivint el nostre país volem saber si Govern vol muntar una estratègia perquè les diferents institucions i persones s'impliquin en trobar solucions de forma consensuada o, contràriament, s'acontenten de la situació que sembla que s'està dibuixant, que Govern va per un costat i la ciutadania per un altre.", ha exposat el conseller del Grup Parlamentari Socialdemòcrata, Jordi Font, qui amb la voluntat de conèixer l'opinió de Govern al respecte ha tramitat una pregunta oral aquest matí. 

Jordi Font: "Tots els col·lectius i persones d'Andorra han de sentir-se copartícips i passar a formar part de la solució, en comptes de quedar reduïts a actors del problema"

Al text, Font demana quina és l'estratègia que Govern creu que és la més escaient per portar a terme i assolir aquesta important fita. Els socialdemòcrates lamentem que no hi hagi hagut des del principi mecanismes de diàleg per part de l'administració amb els diferents col·lectius i que no se'ls hagi tingut en compte per la presa de decisions, i encoratgen a govern que escolti les seves peticions per a tractar aquesta delicada situació de la millor manera possible.

Altrament, les conselleres del Grup Parlamentari Socialdemòcrata, Judith Salazar i Susanna Vela, han tramitat aquesta tarda una bateria de preguntes amb l'objectiu d'aprofundir en els motius, els objectius i els protocols que envolten les mesures que Govern ha aplicat darrerament per fer front a la pandèmia, com són el registre escrit dels usuaris dels bars i l'aplicació telefònica per rastrejar casos de Covid-19.

En primer lloc, pel que fa al registre d'usuaris de bars, la consellera general del Grup Parlamentari Socialdemòcrata, Judith Salazar ha assenyalat que "la ciutadania té dret a saber què és el que ha passat perquè impliquem els restauradors en els procediments de rastreig del contagi de la covid". En aquest sentit, des de la formació socialdemòcrata demanen a Govern, en primer lloc, per què s'implementa la intervenció dels restauradors en els procediments de rastreig del contagi de la Covid-19, i, en segon lloc, quin és el procediment que s'empra en cas que calgui activar "el rastreig eficient en cas de contagi.

En segon lloc, referent a l'aplicació telefònica per rastrejar casos de Covid-19, la consellera general del Grup Parlamentari Socialdemòcrata, Susanna Vela vol saber quins han estat els motius que han portat al Govern a triar una aplicació mòbil amb la base de les empreses informàtiques d'Apple i Google. "El mes de juny vam començar a tenir les primeres notícies respecte a la voluntat de Govern de fer una aplicació telefònica per poder controlar els contactes de possibles positius per Covid-19", recorda la consellera general, Susanna Vela, que lamenta que hagin passat més de 4 mesos "i ara ens assabentem que no hi haurà una app pròpia sinó que es farà una aplicació tenint en compte les que ja estan fent Apple i Google". Els socialdemòcrates volen saber què és el que ha passat aquests darrers mesos i quina és la feina real d'anàlisi que s'ha fet aquest temps. "Entenem que s'ha perdut un temps important per tenir una aplicació als telèfons que podia estar ja operativa (tenint en compte que realment funcioni, perquè veiem per la lectura d'articles d'aplicacions que ja funcionen en altres països que aquestes no tenen l'èxit que es preveia), ha assenyalat Vela.