El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López, ha agraït el suport de la resta de forces parlamentàries i que s’hagi decidit incloure-hi la societat andorrana

El grup socialdemòcrata ha donat llum verd a la Proposta d’Acord per al foment d’un pacte d’Estat per a la sostenibilitat de les pensions de jubilació de la CASS, que s’ha aprovat per unanimitat aquesta tarda al Consell General, després que la setmana passada es posposés l’examen i votació d’aquest punt arran de les propostes d’incloure-hi a la ciutadania que el grup socialdemòcrata va presentar a la resta de forces parlamentàries. “Avui sí que hi donarem suport perquè es passa el debat allà on participa la societat” ha subratllat López.

El president del grup parlamentari socialdemòcrata ha agraït que els tres grups que donen suport al Govern hagin acceptat la proposta que va introduir el PS dijous passat amb l’objectiu de fer un pacte d’Estat que tingués en compte la societat civil i no únicament amb un dictamen de la comissió de Finances com havia proposat la majoria. “Pensem que un pacte d’Estat ampli és una proposta molt millor amb la qual la societat se senti identificada. Tots podem extreure missatge ben positius del que va passar dijous i del que ha passat al llarg de la setmana. És una prova que el diàleg porta a algun lloc”. El president del grup parlamentari també ha destacat que s’ha posat en contacte de nou amb diversos col·lectius i que gràcies als arguments que va exposar el PS hi ha hagut un canvi de plantejament absolut del pacte d’Estat que ara s’haurà de debatre amb una representació molt àmplia de la ciutadania. “Amb temps i diàleg i escoltant la societat l’entesa política sempre és millor”.

 Pel que fa al Projecte de llei de modificació del Codi de l’Administració, del 29 de març del 1989, i de la Llei general d’ordenació del territori i urbanisme, del 29 de desembre del 2000,.la consellera general Judith Salazar ha destacat que des del grup parlamentari socialdemòcrata es votaria també a favor d’aquesta. Salazar ha subratllat que s’està d’acord amb la importància de la recerca i la innovació al país i que l’esmena presentada pel grup parlamentari socialdemòcrata no va en el sentit d’estar en contra de la recerca i innovació immunològica a Andorra, sinó en introduir un mecanisme de control per tal que la declaració d’interès nacional no sigui només des del punt de vista unilateral del Govern. "Ens preocupa l'adjudicació directa, ja que pot perjudicar el teixit empresarial del país".