El nou Pla d’Ordenació i Urbanisme de la Parròquia d’Encamp (POUPE) genera molts dubtes als consellers del Partit Socialdemòcrata + Independents, que els han dut a votar-hi en contra. D’entrada, “no hi hem pogut intervenir”, ha recalcat el líder socialdemòcrata, David Rios, i per seguir, es permetran edificis “molt més alts, però que no es podran tocar entre ells excepte a la planta baixa”, construir a Grau Roig i al Pas de la Casa, davant de les pistes d’esquí, es podrà fer “un mur d’edificis de 18 metres d’alçada”.

 Amb tot plegat, Rios ha valorat que “caldria més reflexió” i que “s’hauria de preservar el màxim possible” l’entorn, especialment a la zona de Grau Roig. En aquest sentit, el conseller comunal Enric Riba ha opinat que allí es corre el risc de “matar la visió” que hi tenim.

 D’altra banda, Rios també ha defensat que, malgrat la majoria facilita informació, el POUPE està configurat per “centenars i centenars” de pàgines, i d’informació “tècnica i feixuga”, i amb els vuit dies que han tingut és “impossible” treballar-lo amb profunditat. Així, també ha justificat el vot en contra de la formació socialdemòcrata “per precaució”.

 EXECUCIÓ DEL PRESSUPOST
En relació a la memòria de l’execució del pressupost corresponent al primer trimestre del 2021, Rios i Riba s’han abstingut donant així “un vot de confiança” a la majoria, ja que entenen que la situació actual “no és fàcil”. Ara bé, han recordat que es van posicionar en contra del pressupost presentat per la majoria per a l’actual exercici considerant que, la previsió d’ingressos era “totalment irreal”.

 En aquest sentit, i veient l’execució del primer trimestre, consideren que “de moment el temps ens dona la raó”, i han deixat per a més endavant, quan es tanqui l’exercici, fer altres valoracions.