El Grup Parlamentari Socialdemòcrata lamenta que s’hagi presentat el Pla de xoc per a l’habitatge a la premsa i no al grup de treball i subratlla que una llei no pot agrupar les gran problemàtiques del país.

Els consellers generals del Partit Socialdemòcrata han decidit abandonar el Pacte d’Estat d’habitatge arran de la acció unilateral del Govern, que s’ha evidenciat amb el Projecte de Llei per al creixement sostenible i dret a l’habitatge. La presidenta del Grup Parlamentari, Judith Casal, ha exposat avui en roda de premsa que l’executiu no ha presentat cap text -ni tan sols ha contactat amb les formacions polítiques per expressar-los la voluntat de presentar aquest Projecte de Llei- i ha lamentat que, tot i tenir un grup de treball, el Govern hagi “tirat pel dret” sense voluntat de consens i l’hagi presentat a la premsa i no als consellers generals.

Casal, qui ha recalcat que la creació d’aquest grup de treball va ser una proposta del Grup Parlamentari Socialdemòcrata aprovada en sessió del Consell General, també ha manifestat que la ministra de la cartera, Conxita Marsol, es va comprometre a treballar conjuntament les decisions del Govern en matèria d’habitatge i que, vista la manera d’actuar de l’executiu, “no té sentit participar en un mecanisme que no està fent allò que s’havia convingut” i que “el compromís s’ha malmès”.

Els socialdemòcrates seguiran, com no pot ser d'altra manera, amb la tasca legislativa per aportar solucions i propostes a la problemàtica de l’habitatge, però fora del grup de treball. Així mateix, el PS destaca que cal que Govern faci una reflexió “molt més profunda” del model de país i no comparteixen que una sola llei pugui agrupar les problemàtiques principals del nostre país, com són la inversió estrangera, el turisme i l’habitatge, les quals consideren que haurien de tractar-se per separat arran de la seva magnitud.