Els socialdemòcrates han denunciat la falta de voluntat de treball per part de l’executiu i dels grups parlamentaris que li donaven suport, tot i haver-ho manifestat públicament al Consell General i als mitjans de comunicació.

El Partit Socialdemòcrata ha denunciat públicament aquesta tarda la manca de compromís de treball del Govern i els grups parlamentaris que li donaven suport respecte la feina que s’havia de fer conjuntament a la Taula de l’avortament.

Les socialdemòcrates Judith Salazar i Maria Nazzaro han subratllat davant la premsa que les reunions que s’han dut a terme, les quals va sol·licitar el cap de Govern després d’una bateria de preguntes del Grup Parlamentari Socialdemòcrata en assabentar-se que l’executiu l’any 2019 havia demanat un informe sobre avortament i Coprincipat, han quedat “en el mateix punt on estaven” i “no s’ha fet res” perquè l’executiu no  ha tingut cap interès en treballar-hi, tot i manifestar públicament que ho farien i que hi estaven d’acord.

El PS també ha destacat que les propostes fetes s’han quedat en això, en simples propostes sense recorregut, perquè el Govern no s’han pronunciat al respecte i que, per aquest motiu, “cal ser lleials amb la gent i desentendre’ns de la Taula de l’avortament. No hi ha la voluntat de treballar en res per part de l’executiu”.

Així mateix, les socialdemòcrates han recordat que el Govern va demanar explícitament que el treball es fes amb discreció, sense declaracions als mitjans de comunicació ni informacions amagades, i que ha estat el mateix executiu qui ha incomplert la seva paraula des del primer moment, a diferència dels socialdemòcrates que no han fet cap tipus de manifestació pública sobre les reunions mantingudes a la Taula de l’avortament.