Els socialdemòcrates també exposen que les dades recollides deixen veure la pèrdua de suport ciutadà cap a l’executiu vers l’any passat.

El Partit Socialdemòcrata destaca el descontentament de la ciutadania amb el Govern, tal com indiquen els resultats de l’enquesta d’opinió política 2022 que l’Agència de Recerca i Innovació (ARI) ha presentat aquest matí, ja que les valoracions fetes per la població preguntada deixen palès la mala gestió i la manca de lideratge que ha demostrat el Govern d’Andorra en els darrers mesos.

Els resultats principals sobre el funcionament de la democràcia a Andorra són preocupants, ja que com ve indicant el PS des de fa mesos, les persones enquestades consideren que l’executiu “respon a interessos particulars, dels rics i oblida la resta de ciutadans”, “no es respecten els drets socials (habitatge, sanitat, nivell de vida, condicions laborals, etc.)”, “no és un sistema democràtic” i a la “gestió del Govern”. 

Els socialdemòcrates també exposen que les dades recollides per l’ARI deixen veure la pèrdua de suport ciutadà cap al Govern vers l’any passat i que el projecte del PS es consolida.

Des del PS també es posa en rellevància que l’enquesta d’opinió política realitzada per l’ARI, tot i ser conscients de les limitacions que presenta un estudi fet a 400 persones andorranes, està conformada per elements que metodològicament que no s’adeqüen a la realitat del país. Com per exemple que la mostra s’hagi realitzat a un 60% d’homes i un 40% de dones -quan la població femenina és lleugerament superior al país vers la masculina-, que un 43% dels enquestats compten amb estudis universitaris, o que un 60% de la població diu que a les passades eleccions va votar Demòcrates per Andorra quan van ser un 35%, entre altres, fets que impedeixen captar el sentit real de la intenció de vot de la població andorrana.