El grup parlamentari ha presentat les cinc reserves d’esmena al Projecte de llei del pressupost per al 2022 sobre aquesta temàtica i ha votat en contra del text final perquè no té en compte les necessitats reals de la població

El grup parlamentari socialdemòcrata ha votat aquesta tarda en contra del Projecte de llei del pressupost per a l’exercici del 2022 perquè no destina suficient inversió a les problemàtiques de la societat andorrana com són habitatge o Salut Mental, potencia encara més les desigualtats socials, no s’ha treballat amb consens amb les forces parlamentàries i aposta per prioritats ben diferents a les dels socialdemòcrates, entre altres.

El president del grup parlamentari, Pere López, ha exposat un decàleg de motius pel qual s’ha votat en contra del pressupost, que promou que els habitatges segueixin sent cars i escassos per a la majoria de la població, les pensions baixes, que s’incrementin les estructures familiars amb un poder adquisitiu insuficient així com les problemàtiques socials, la constant desvalorització dels serveis públics essencials i que l’empresariat no tingui l’administració facilitadora i propera que tant reclamen. Així mateix, ha puntualitzat que el Govern no està al costat de la ciutadania i que aposta per un model de país basat en els residents d’alt poder adquisitiu.

Els socialdemòcrates han afirmat que aquest “no és el nostre pressupost” i han tornat a subratllar les previsions d’ingressos poc realistes del Govern per a aquest 2022, la mala gestió de la despesa pública amb adjudicacions directes sense sentit i amb un executiu que segueix amb el major nombre de ministeris i secretaries d’Estat de la història i que té un endeutament desbocat sense propostes de solució. “Diners per extravagàncies pressupostàries i no per estar al costat de la gent”.

Desestimades les cinc reserves d’esmena sobre habitatge

Les cinc reserves d’esmena presentades pel grup parlamentari socialdemòcrata en matèria d’habitatge al Projecte de llei del Pressupost per al 2022 han estat desestimades amb 8 vots a favor, 3 abstencions i 17 en contra.

El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López, ha presentat al ple les propostes basades en invertir 45 milions d’euros en habitatge de titularitat pública a preu assequible en els propers 4 anys, uns diners que provindrien de la partida destinada al projecte del multifuncional i de l’impost de la taxa de pisos buits, que seria obligatòria i no voluntària com actualment. López ha destacat que aquesta podria per una “solució definitiva” per a 400 unitats familiars, ja que suposaria l’entrada de nous habitatges al mercat i comportaria una disminució dels preus.

El president socialdemòcrata ha subratllat també que aquesta és la principal preocupació de la ciutadania i que des del Govern no s’està fent res al respecte. De fet, López ha destacat la desconnexió del cap de Govern i de l’executiu amb la realitat i les promeses incomplertes que s’han realitzat, com el fons públicoprivat i els pisos socials a Borda Nova, que havien d’estar enllestits aquest any.