El president socialdemòcrata, Pere López, i el Secretari d’Organització, Pere Baró, han exposat la manca de respecte de l’executiu vers la ciutadania i les empreses que li ofereixen serveis.

 El Partit Socialdemòcrata ha reclamat aquesta tarda en una roda de premsa que el Govern “ha de complir amb la llei” i que no pot estar demanant a la ciutadania un comportament que des de l’executiu no s’està duent a terme. El president del PS, Pere López, i el Secretari d’Organització, Pere Baró, han mostrat el malestar pel que fa a les respostes de l’executiu durant la darrera sessió de preguntes orals al Consell General.

En aquest sentit, López ha afirmat que clarament hi ha locals comercials com perfumeries i botigues de roba de les avingudes més conegudes del país que tenen les portes obertes, cortines de calor i calefaccions a altes temperatures mentre que el Govern està demanant a la població i a les empreses que facin un estalvi energètic. “Ens vam quedar bastant sorpresos de la resposta per part de la titular de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, qui va assegurar que aquests comerços  compleixen amb les mesures. O bé no ens diuen la veritat o bé no passa pels principals carrers comercials...” ha declarat Baró.

El Secretari d’Organització també ha expressat la necessitat del pagament del Govern als proveïdors que li ofereixen els seus serveis i que no han cobrat des de fa mesos. “En cap moment es pensa per part del l’executiu en els proveïdors, els quals la gran majoria són petits empresaris que depenen d'aquests pagaments per poder fer fronts als seus lloguers, salaris, etc”. Així mateix, des del PS s’ha subratllat l’incompliment de la Llei per part del Govern pel fet que no se’ls compensi amb els interessos de mora pertinents.

Pel que fa a l’heliport, Pere López ha recordat que demà es debatrà sobre la moció que ha entrat el grup parlamentari per aturar aquest projecte, que no compleix amb els requisits del concurs publicat i que, a més, ha multiplicat el seu pressupost per tres i el Govern no ha volgut justificar en cap de les peticions dels socialdemòcrates. El president del PS ha subratllat la mala gestió del diner públic que s’està fent amb aquest projecte i ha apel·lat a la responsabilitat dels consellers generals.