López i Salazar alerten del risc que pot suposar el canvi de tarifes, ja que en alguns casos l’usuari es pot trobar que paga més per un menor servei

El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López, i la presidenta suplent i consellera general Judith Salazar han presentat avui la moció en relació als nous preus públics als centres sociosanitaris, que López va anunciar el dijous a la sessió del Consell General i que es debatrà al ple el proper 31 de març.

L’objectiu de la moció és la de sol·licitar la retirada de les noves tarifes als centres sociosanitaris, que s’ha aprovat sense el consens dels col·lectius afectats, i a la qual també es demana la creació d’una taula de diàleg amb els agents implicats per tal de debatre sobre la mesura i fer la presa de decisions més adequada. “No volem explicacions quan les coses estan fetes sinó que demanem consens abans de la presa de decisions” ha explicat Salazar.

Així mateix, els socialdemòcrates han alertat del risc que suposa aquest canvi de tarifes, on en alguns casos la retribució mensual que rep el centre per cada usuari es redueix respecte de l’import abonat i, per tant, es pot donar el cas que el resident pagui més per menys serveis. Un fet que pot suposar que les famílies hagi d’assumir un cost nou que oscil·la entre els 7.500 i 9.000 euros anuals i que ve donat per la rebaixa de l’aportació de la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS).

López i Salazar han reclamat que s’expliqui correctament què vol dir el canvi de model “cap a l’atenció centrada a la persona” i que implica aquesta modificació i han recordat que els requisits per poder optar a les ajudes que subratlla constantment Govern no s’han flexibilitzat, tot i l’increment dels preus per accedir als centres sociosanitaris.