López ha destacat que comparar les xifres pressupostàries amb les de 2019, com fa el Govern, és fet poc realista

El grup parlamentari socialdemòcrata ha destacat avui durant la Comissió legislativa de Finances i Pressupost la seva preocupació pel que fa a la manca de control en la gestió de les despeses arran de l’increment que avui s’ha fet públic en l’actualització  del Pla d’equilibri financer causat per les conseqüències de la pandèmia.

El president del grup parlamentari, Pere López, ha subratllat que els números que Govern havia fet per al pressupost del 2021 “no quadren”, com ja s’havia advertit des de l’oposició, i que l’executiu ha hagut de fer una rectificació “molt significativa” en veure que la previsió que tenien d’ingressos i de despeses no s’adequava a la realitat. “Presentar uns números així és “maquillatge pressupostari” i porta a que cada vegada s’hagin d’anar corregint”. En aquest sentit, el president del grup socialdemòcrata ha exposat de manera clara i contundent aquesta preocupació per la manca de control en la despesa, que no ha tingut una resposta per part del ministre de Finances, Eric Jover. “Hem de sortir molt preocupats pel mal ús dels diners públics”.

López també ha fet palès que el Govern s’ha basat en comparar les xifres pressupostàries amb les de 2019, un altre fet poc realista, ja que segons aquesta visió l’economia del país, entre avui i final d’any, hauria de recuperar-se al nivell del 2019. "Els socialdemòcrates som sincers. No imaginàvem que l’hivern seria tan dolent, però allò que sí sabíem segur és que el 2021 no seria tan bo com el 2019" ha destacat el president del grup parlamentari a la comissió. Així mateix, ha ressaltat que “era obvi” que els ingressos previstos no es complirien i que sempre que es treballa amb diferents escenaris s’ha d’escollir un d’intermig i no el més optimista, com ha fet el Govern. López ha especificat que l’actual Govern ha fet un ús abusiu d’algunes i ha superat la capacitat màxima d’endeutament, amb més de 1.600 milions d’euros, i ha qüestionat al ministre Jover que l’actual executiu pugui acabar la legislatura sense incomplir la Llei de la Regla d’Or.

El dèficit previst per aquest any serà de 129 milions d’euros i no de 65 milions com havia anunciat el Govern i el pressupost actual preveu una davallada de 34 milions en els ingressos i 27 milions més en despesa.