El president del grup parlamentari, Pere López, ha exposat la voluntat d’afegir al document l’ecofinançament, la sanitat gratuïta en certs casos i la regulació de l’activitat dels professionals de la Salut, entre altres.

El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López, ha exposat avui la voluntat del Partit Socialdemòcrata de fer una contraproposta per fer un Pacte d’Estat de Salut adequat, segons ha fet saber en una reunió que s’ha celebrat aquesta tarda a Govern amb els presidents del grups parlamentaris, el cap de Govern i el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet.

López ha subratllat que els socialdemòcrates no estan d’acord amb el document que l’executiu els va lliurar, tal com ja havien fet saber anteriorment, perquè “hi ha molts punts que no formen part de la visió a llarg termini que ha de tenir un Pacte d’Estat de Salut”.

En aquest sentit, el president del grup parlamentari ha destacat que el PS vol que es tracti l’ecofinançament, la sanitat gratuïta en certs casos, la regulació de l’activitat dels professionals sanitaris, així com una millora del sistema perquè no cal una reforma completa d’aquest i una sanitat més propera i amb una cartera de serveis més extensa. Pere López ha acordat amb el cap de Govern fer una contraproposta per escrit i exposar-les en un nou document per tal de millorar el Pacte d’Estat de Salut en la propera reunió que es durà a terme el 15 de desembre.