El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López, ha exposat avui que la mala gestió del Govern d’Espot-Gallardo ha portat a que cada ciutadà tingui un deute de 21.000 euros. López ha detallat que l’endeutament contractat per l’Estat s’eleva a 1.640 milions d’euros, dels quals 75 milions són amb el Fons Monetari Internacional (FMI), encara que el Govern es nega a comptabilitzar-los. “Comença a ser hora de ser rigorosos i seriosos i de gestionar bé els diners públics” ha subratllat el president socialdemòcrata.

López ha recordat que la pèssima gestió dels comptes públics que ha fet l’executiu és “una crònica d’una mort anunciada”, tal i com ja havia advertit el Partit Socialdemòcrata, i que el dèficit ha passat de ser de 65 a 130 milions d’euros, una xifra que suposa el doble de la prevista pel Govern, que s’ha vist agreujada també per l’abús del nombre d’adjudicacions directes que s’ha fet des de l’executiu i que seguirà en augment.

El president socialdemòcrata també ha destacat la manca de control que el Govern ha tingut amb els ERTO, ja que des del grup socialdemòcrata es compren que era necessària, però que s’ha implementat sense els recursos públics i els mecanismes per garantir una correcta aplicació. En aquest sentit, López ha demanat quines mesures s’han pres per a una aplicació justa i equitativa dels ERTO, quants servidors públics hi ha al Departament de Treball, i quines garanties es poden donar als ciutadans i empresaris, que paguen els impostos, que els seus diners s’han aplicat correctament i sense abusos.