Susanna Vela i Carla Guinot han destacat la seva sorpresa per les diligències prèvies que ha obert la Batllia contra un dels responsables que va posar en coneixement el problema i han destacat que esperen que la Comissió d’enquesta es pugui reprendre “el més aviat possible”.

El Partit Socialdemòcrata demanarà responsabilitats polítiques per l’afer del pagament irregular de les pensions d’invalidesa de Grau 1 per part de la Caixa de Seguretat Social Andorrana. Així ho han fet saber aquesta tarda la presidenta suplent del Grup parlamentari, Susanna Vela, i la coordinadora del Comitè local d’Andorra la Vella, Carla Guinot, les quals han assegurat que una vegada la Batllia finalitzi el procés de diligències es sol·licitarà dites responsabilitats a “ministres, el cap de Govern, i totes les persones que han estat assabentades de la problemàtica”. Vela ha recordat que, segons la cronologia presentada per l’actual president del Consell Administració de la CASS i el director de la parapública, es va posar en coneixement el problema a la titular de la cartera d’Afers Socials a l’estiu.

Les socialdemòcrates han argumentat que la Comissió d’enquesta ha quedat suspesa per l’inici de les investigacions de la Batllia i han mostrat la seva sorpresa pel fet que s’hagi obert diligències prèvies contra un dels responsables que va posar en coneixement les anomalies. En aquest sentit, el PS espera reprendre el treball de la Comissió “el més aviat possible” i que el procés es resolgui amb la “mateixa diligència” amb la qual s’ha suspès. Així mateix, el PS ha remarcat el tarannà de diàleg del partit i de la responsabilitat política, motiu pel qual es va confiar la presidència de la Comissió.