• Vela afirma que les informacions que es donen des de l’Executiu en relació a la vacunació generen “desorientació” i Padreny evidencia la “poca pro activitat i l’emmudiment repetit” del Govern en qüestions que afecten el medi ambient

Des del grup parlamentari Socialdemòcrata es considera que el Govern genera “desorientació” amb la informació que dona sobre les vacunes de Covid-19, motiu pel qual s’ha demanat transparència. Ha estat la consellera general Susanna Vela qui ha plantejat la pregunta a l’Executiu, ja que “la ciutadania té tot el dret de saber quines vacunes hi haurà, qui les subministrarà, quin és el seu preu de cost, i quan arribaran”.

 

Així mateix, es volia saber si s’havien “explorat altres vies més enllà de les oficials per poder tenir ‘un pla B’ que permeti assegurar una campanya de vacunació continuada”. Conèixer-les donaria tranquil·litat a la població, ja que la vacunació de la majoria dels ciutadans “és essencial per a evitar el desastre i recuperar l’activitat turística en un país amb una economia dependent del turisme i dels serveis”, ha manifestat Vela, afegint que “l’economia es recuperarà si s’assoleix una vacunació majoritària, però si es retarda moltes empreses corren el risc de desaparèixer”.

 

Igualment, la consellera socialdemòcrata ha posat damunt la taula la necessitat de “reaccionar i cercar solucions en relació a l’abastiment de productes farmacèutics i la relació que tenim, o no, directament amb les farmacèutiques i que se’ns obliga a passar per intermediaris”, vista la situació en la què s’ha trobat Andorra repetidament en el context actual de pandèmia.

 

Per altra banda, el conseller socialdemòcrata Roger Padreny ha formulat una pregunta sobre el projecte de telefèric al Pic de Carroi que li ha servit per evidenciar la “poca pro activitat i l’emmudiment repetit” del Govern en qüestions que afecten el medi ambient.

 

En el cas concret del giny que volen tirar endavant conjuntament els comuns de la Massana i Andorra la Vella, Padreny ha fet palès que la ciutadania rebutja el projecte, tal i com es desprèn de l’Informe sobre l’enquesta del procés participatiu per elaborar el mapa de la nova Estratègia Nacional del Paisatge d’Andorra 2021-2035. En aquest es veu com “el Carroi és un dels paisatges qualificats com molt especials per les persones enquestades”  i entre les quatre propostes més repetides per millorar el paisatge en general s’hi troba “no construir ginys”.

 

En aquest sentit, el conseller socialdemòcrata lamenta que el Govern s’hagi compromès a facilitar la realització del telefèric i a aprovar-ne la declaració d’interès nacional sense que es tingui en compte l’opinió de la ciutadania. Així, ha afegit que si només s’acaba realitzant una primera fase, perquè la Massana, que s’ha compromès a fer una consulta ciutadana -a diferència d’Andorra la Vella-, decideix no tirar endavant la seva part, “vostès declaren d’interès nacional un telefèric per dinar a un restaurant a 2.300 metres d’alçada, que d’interès en tindrà pel restaurant, però per tot el país no ho veig”, ha manifestat.