El president del grup parlamentari ha explicat les reunions que va mantenir ahir a Brussel·les amb diversos eurodiputats

La consellera general Susanna Vela ha presentat aquesta tarda una pregunta d'urgència que el grup parlamentari socialdemòcrata ha entrat per a la sessió del Consell General prevista per a demà. En aquest sentit, el grup demana que el Govern expliqui els motius de l'adjudicació directa per a l'aplicació Salut Andorra tenint en compte que és la mateixa que assessora tecnològicament al SAAS i que la durada dels treballs és de 14 mesos.

El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López, també ha explicat durant la roda de premsa les reunions que van mantenir ahir a Brussel·les López i Judith Salazar amb diversos responsables del Parlament Europeu per treballar en temes d’interès per a Andorra com la mobilitat internacional i el passaport verd digital. López ha destacat la importància de seguir enfortint les relacions exteriors amb trobades com les que van fer amb la presidenta d’Alianza Progresista de Socialistas i Demócratas al Parlament Europeu, Iratxe Garcia, així com amb els eurodiputats del Partit Socialista de Catalunya (PSC) Javier López i d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) Jordi Solé. Els responsables a l’organisme europeu i els socialdemòcrates han fet seguiment sobre el reglament del passaport verd digital, que ha de permetre als residents de la UE a desplaçar-se sense problemes i que s’està treballant al Parlament Europeu. Aquest tema és cabdal arran de la importància que té amb relació al sector turístic, tant a nivell global com a nivell d’Andorra, un fet que s’està treballant intensament des del grup socialdemòcrata a causa de la inacció del Govern d’Espot-Gallardo durant la pandèmia i que ha provocat la pèrdua de tota la temporada d’hivern.