Sánchez: És una qüestió de democràcia, de prudència davant les possibles noves situacions d'emergència sanitària, de responsabilitat com a legisladors”

El passat 23 de desembre, el Grup Parlamentari Socialdemòcrata va votar a favor de la llei de modificació de la llei qualificada de la seguretat pública, establint les mesures de protecció per la salut. La consellera general del PS, Susanna Vela, ha recordat aquest matí que des de la formació van emetre el seu vot després d'haver aconseguit via esmenes, que la llei tingués més garanties jurídiques. "Aspectes com ara amb la temporalitat i el control parlamentari van ser claus per poder donar el nostre suport a la llei", ha aclarit Vela. Durant la sessió, Terceravia + Unió Laurediana + Independents va manifestar els seus dubtes sobre la constitucionalitat de la nova llei, i va demanar a la cambra el suport dels consellers necessaris per entrar aquest un recurs d'inconstitucionalitat.

A partir d'aquest moment, el Grup Parlamentari Socialdemòcrata va començar a valorar el fet de cedir la signatura dels dos consellers necessaris per poder possibilitar el recurs a Terceravia. Finalment, aquest matí, la consellera general del Grup Parlamentari Socialdemòcrata, Susanna Vela, i el conseller general, Carles Sánchez, han aportat la seva signatura, permetent així la interposició del recurs d'inconstitucionalitat contra la recentment aprovada llei de seguretat pública i de sanitat general.

El conseller general del Grup Parlamentari Socialdemòcrata, Carles Sánchez, ha exposat els tres eixos vertebradors de la decisió del PS: "Primer, perquè vivim un context extraordinari en què hem hagut de posar en marxa una legislació que no coneixia precedent. Segon, perquè un pronunciament del Tribunal Constitucional fa doctrina per seguir legislant en matèries que afecten drets fonamentals. I tercer: perquè un pronunciament del Tribunal Constitucional orienta i ratifica la tasca dels legisladors (i dels governants)."

Sánchez ha assenyalat que amb les seves signatures, el PS possibilita un experiment: "Tercera Via posa la matèria i la hipòtesi, el Tribunal Constitucional posa les anàlisis i nosaltres posem el laboratori en espera del resultat, nosaltres facilitem que aquest pronunciament es pugui donar. Perquè ens interessa comptar amb un dictamen que corrobori la nostra posició o que ens indiqui que la legislació en aquesta matèria ha de ser diferent.", ha exposat Sánchez. "És una qüestió de democràcia, de prudència davant les possibles noves situacions d'emergència sanitària, de responsabilitat com a legisladors. Un dictamen del Tribunal Constitucional beneficia tota la ciutadania", ha sentenciat.