Els socialdemòcrates destaquen que la taxa de carboni s’hauria de finançar amb els actuals impostos especials

El grup parlamentari socialdemòcrata ha entrat avui quatre esmenes al projecte de Llei de modificació de la Llei 27/2008, del 20 de novembre, d’impostos especials. Els socialdemòcrates aposten per què no s’incrementin els preus dels carburants fins al 2023 i que el finançament de la taxa de carboni fins aleshores s’assumeixi amb els actuals impostos especials. “Entenem que ni amb el gasoil de calefacció ni locomoció hauria d’haver un augment de preus almenys fins al primer de gener del 2023. Té un impacte important amb el poder adquisitiu de les empreses que fan servir la locomoció com a matèria prima en un any que encara es preveu complicat i difícil”.

López també ha puntualitzat que el diferencial de preu que actualment hi ha entre Andorra i els països veïns és un “tema que no es pot menystenir” i ha explicat que Espanya no es planteja augmentar el preu fins al 2023 . “No ens podem permetre aquest missatge amb un producte que ha servit tant com a comparació. No ens podem permetre que circulin informacions sobre que el carburant a Andorra és més car que a alguna gasolinera propera del país veí del sud. És un dels elements que ha fet créixer l’economia al país. En un any que hauria de ser l’any de recuperació al nostre entendre no ens podem permetre això”.

Els socialdemòcrates també consideren contradictori que ara el Govern vulgui aplaçar la implementació de la taxa al 2022 i destaquen que la seva aposta sempre ha estat la de millorar el funcionament del transport públic.