El grup parlamentari socialdemòcrata ha retirat l’esmena a la totalitat presentada després que el cap de l’executiu hagi acceptat dialogar sobre el pacte de socis i fer retorn a Grifols

El grup parlamentari socialdemòcrata ha retirat l’esmena a la totalitat amb retorn a Govern que havia presentat en referència a la Petició d’autorització de la cessió temporal de l’ús del terreny conegut com a “Prat de la Farga” d’Ordino. Els consellers socialdemòcrates han decidit fer-ho després del compromís del cap de Govern de tenir un diàleg i debatre sobre el pacte de socis establert entre l’executiu i l’empresa catalana Grífols i  a fer-los-hi arribar.

Pere López ha destacat que la voluntat inicial del grup parlamentari era entrar esmenes parcials i no una a la totalitat amb retorn al Govern i ha subratllat que en cap moment s’ha qüestionat que la creació d’un centre de recerca immunològica al país per l’empresa català sigui un fet perjudicial per a Andorra. López ha destacat que el punt 8.2 del pacte és el més conflictiu i que cal treballar plegats per trobar un redactat millor per a aquest document. “Perquè quan el Govern és soci, tots ho som. Aquest no és un pacte mercantil normal” com s’ha esmentat a la cambra.

Sobre el futur dels joves del país, López ha destacat la importància del projecte i que és una gran oportunitat per tenir un compromís amb Grifols sobre les contractacions d’andorrans i residents per donar-los més vies de sortida al país.