Salazar i Vela consideren que “es repara un greuge històric” i que s’ha complert amb el deure de protegir els drets civils de la ciutadania

El Grup Parlamentari Socialdemòcrata ha celebrat la sentència del Tribunal Constitucional al recurs que va interposar en relació a la Llei de la persona i la família, apuntant al greuge que suposava diferenciar el matrimoni canònic d’un casament civil, i que demana la regulació d’una única institució del matrimoni.

La presidenta suplent del GPS, Judith Salazar, ha explicat que la sentència reconeix que amb la distinció es forçava a les persones a expressar públicament les seves creences religioses, i això és contrari a la Constitució en vulnerar la llibertat religiosa i també el dret a la intimitat de les persones.

Per la seva banda, la consellera general socialdemòcrata Susanna Vela ha manifestat que amb la sentència “es repara un greuge històric” que representava l’antiga llei del matrimoni i les unions civils. Així mateix, ha assegurat que com a consellers generals el GPS ha “complert amb el deure de protegir els drets civils de la ciutadania”.

Ara, segons ha explicat Salazar, es treballa especialment amb els consellers demòcrates per reparar els articles afectats amb celeritat, ja que l’entrada en vigor del text està previst per al proper mes de febrer, i es podria donar “alguna situació de buit legal” si no es repara abans el text.


(22 de desembre del 2022)