La proposta estaria connectada amb dues que ja havia proposat prèviament com a representant de la delegació andorrana del Consell General: un Fòrum de Joves parlamentaris, que està aprovada i en fase de desenvolupament, i la figura del representant especial de joventut, que ja s’ha posat en marxa.

El conseller general socialdemòcrata Roger Padreny ha participat com a ponent avui al follow up meeting with Young Political Leaders que celebra l’OSCE-PA amb motiu del 50è aniversari de l’adopció de l’Acta final de Helsinki. Padreny ha intervingut com a representant del Consell General i ha exposat la necessitat de crear l’OSCE/OSCE-PA Youth Agreement, un Acord de Joventut que connecti els i les joves dels països membres amb la feina que es fa des d’ambdues organitzacions “per bastir la confiança cap a les noves generacions que allò que fem aquí, ho fem per millorar el seu benestar”. Un projecte que té com a objectiu incorporar les prioritats i les mesures fetes des de la joventut i per als joves a l’agenda de l’OSCE i l’OSCEPA dels pròxims anys i que alhora incloguin la perspectiva de joventut dins les futures polítiques públiques.

Padreny ha explicat el treball consensuat que s’ha dut a terme a Andorra amb l’Acord de Joventut, aprovat per unanimitat el passat 15 de juliol al Consell General, i ha subratllat que la nova proposta haurà d’anar lligada amb dues que ja havia exposat prèviament, com són la creació d’un Fòrum de Joves parlamentaris i de la figura del representant especial de joventut perquè són “dos canvis estructurals bàsics i necessaris” per fer factible l’OSCE/OSCE-PA Youth Agreement. En aquest sentit, la proposta feta des de la delegació andorrana de crear un Fòrum de Joves parlamentaris ja ha estat aprovada i està en fase de desenvolupament, així com la creació del representant especial de joventut, que ja és una realitat.

El conseller general també ha recordat el “canvi de paradigma” en les polítiques de joventut que s’està vivint i com aquest permet afavorir la participació dels joves en els processos de transformació social. Així mateix, ha destacat l’augment de la seva rellevància, ja que cada vegada és més palesa amb la quantitat de debats que es generen des de diversos organismes internacionals i que compten amb la presència i l’interès de joves amb representació institucional i de la societat civil.