El Partit Socialdemòcrata vol compartir públicament el seu suport cap a la consellera general i presidenta del Grup Parlamentari d’Andorra Endavant, Carine Montaner, vers la petició de la fiscalia de dos anys condicionals de presó i la seva inhabilitació durant dos anys per un “delicte major de revelació de secrets qualificat per autoritat o funcionari” per haver fet públic el salari de l’exconseller general i actual ambaixador d'Andorra a les Nacions Unides a Ginebra, Suïssa i Liechtenstein, Ferran Costa.

Independentment de les diferències ideològiques entre PS i Andorra Endavant, els socialdemòcrates apostem fermament per la transparència i sempre hem defensat que els salaris de càrrecs públics han de poder ser consultables per a tothom. Són uns diners que provenen de les arques públiques i als quals la societat hauria de tenir la informació al seu abast. 

Des del PS considerem completament injusta la persecució o atacs cap a un càrrec públic que únicament ha fomentat la transparència de la gestió de les arques públiques, més tenint en compte que mesos després de l’afer els salaris dels consellers generals van passar a ser públics. Per això, el Partit Socialdemòcrata dona tot el nostre suport a la consellera general Carine Montaner.