Marta Pujol i Josep Lluís Agudo consideren que cal respondre a la principal problemàtica de la població amb la “màxima implicació” des de totes les administracions, inclosa la comunal.

Els consellers d’Avancem (PS+Independents) al Comú d’Encamp, Marta Pujol i Josep Lluís Agudo, han reclamat avui al primer ple comunal la creació d’un departament d’habitatge, motiu pel qual han votat en contra de la constitució i la composició de les comissions. 

Pujol ha recordat que el principal problema a Encamp i el Pas de la Casa, així com al país, és l’accés a l’habitatge i lamenta que el nou comú de Laura Mas tingui una conselleria més que l’anterior mandat i que aquest no estigui dedicat a aquesta temàtica. “La manca d’habitatge a preus assequibles és la preocupació principal de la població en aquests moments i nosaltres tenim molt clar que cal respondre-hi amb la màxima implicació de totes les administracions, perquè amb voluntat política es poden fer moltes coses des del Comú”.

A la sessió de comú, Avancem ha votat a favor de la posada en funcionament de l’activitat amb el nou equip com són la constitució de grups polítics, la Junta de Govern i la delegació de signatures, entre altres. Així mateix, s’han abstingut en els punts de cessament i nomenament de directors, càrrecs de confiança i de relació especial perquè “no tenim tota la informació dels criteris tècnics o polítics d’aquests cessaments i nomenaments”.

La consellera ha destacat també que la voluntat d’Avancem és fer “una oposició raonable” i “treballar a les comissions amb sentit comú i coherència amb el programa progressista”. En aquest sentit, Pujol assumirà les comissions de Finances; Obres Públiques i Urbanisme; Administració; Sistemes d’Informació; Recursos Humans; Afers Socials i Gent Gran, i Higiene, Medi Ambient i Agricultura, mentre que Agudo treballarà en Circulació; Cultura, Infància i Joventut; Reactivació Econòmica; Esports; Infraestructures i Manteniment, i Turisme.